F.C. De Kampioenen van 16 tot 21 augustus 2021

F.C. De Kampioenen: seizoen 21 - aflevering 11 - © VRT F.C. De Kampioenen: seizoen 21 - aflevering 11 - © VRT F.C. De Kampioenen: seizoen 21 - aflevering 11 - © VRT

Traditiegetrouw worden iedere zomer de afleveringen van F.C. De Kampioenen heruitgezonden op Eén. Bij Seriekijker vindt u een overzicht van de afleveringen die deze week op het programma staan.

Maandag 16 augustus 2021

Seizoen 21 -aflevering 11: Marc Burgemeester

De burgemeester gaat een paar dagen naar een congres en duidt Marc aan als zijn plaatsvervanger. Pascale is in de wolken met de promotie van haar schoonzoon, Maurice lijdt eronder. Pol, Carmen en Boma doen een beroep op hun burgemeester ad interim om hun dromen te verwezenlijken. In een ultieme poging om uit de schulden te geraken, en op aanraden van Ronaldinho, bouwt Fernand zijn toonzaal om tot een dancing.

Dinsdag 17 augustus 2021

Seizoen 21 – aflevering 12: Wodka

Met het dubbelhuwelijk in het verschiet pleit Ronaldinho voor een vrijgezellenavond. Maar Pascale wil haar trouwdag niet in gevaar brengen, en Pol en Boma willen fris aan de ‘match van de waarheid’ tegen de Schellekens beginnen. Uiteindelijk wordt beslist om een sober vrijgezellenfeest te houden: geen drank, geen vrouwen. Al snel wordt duidelijk dat er van de goede bedoelingen van de mannen niet veel in huis zal komen. Ondertussen amuseren de vrouwen zich in de bowling op de vrijgezellenavond van Pascale, al hangt daar ook elektriciteit in de lucht . Carmen moet vaststellen dat ‘de boekskes’ haar de laatste tijd links laten liggen en probeert zich dan maar zelf in de kijker te werken. En Fernand bereidt zijn vertrek voor.

Woensdag 18 augustus 2021

Seizoen 21 – aflevering 13: De mooiste dag

De dag van het dubbelhuwelijk is aangebroken, maar voor Boma en Pascale begint de huwelijksdag in mineur: Boma heeft last van zenuwen en Pascale heeft iets serieus aan de hand. Of er ook zal getrouwd worden, is nog maar de vraag. Want de Kampioenen, met een fikse kater, moeten eerst nog de match voor de titel spelen, en ook Neroke lijkt de trouw te saboteren met een niet zo gezonde appetijt. Fernand vindt ondertussen de liefde van zijn leven in de persoon van Bertha Boma, die voor het huwelijk uit Australië is teruggekeerd. Of het uiteindelijk voor iedereen een happy end wordt, valt nog af te wachten, want het venijn zit in de staart.

Donderdag 19 augustus 2021

Seizoen 1 – aflevering 1: De nieuwe truitjes

DDT heeft zijn garage naast het terrein van F.C. De Kampioenen en dat bezorgt hem meer dan eens last. Nadat er alweer een ruit bij hem gesneuveld is, besluit hij wraak te nemen. Hij doet de stem van speler Pico na en belt naar de tegenstander om te zeggen dat de Kampioenen forfait geven wegens de toestand van het veld. Sponsor Boma heeft net de plaatselijke pers uitgenodigd, want hij zal de ploeg in nieuwe truitjes laten aantreden. Wanneer duidelijk wordt dat er niet gespeeld zal worden omdat de tegenstander heeft afgebeld, nodigt Boma de pers uit in de garage van DDT. Daar staat een busje dat hij de Kampioenen cadeau wil doen. DDT raakt nu wel in nauwe schoentjes, want ook de andere ploeg heeft bij hem een busje besteld.

Vrijdag 20 augustus 2021

Seizoen 1 – aflevering 2: Koopjes

Pascale heeft zonder medeweten van haar man Oscar een antieke kast gekocht. Oscar heeft met hetzelfde geld en zonder dat Pascale het weet een videocamera gekocht. Oscar verkoopt zonder te beseffen wat hij doet de antieke kast aan DDT voor een spotprijs. Xavier heeft van het leger een jeep meegebracht om de doelen recht te trekken. Wanneer de verwikkelingen rond de kast aan het licht komen, staat de legerjeep in de garage van DDT en dat levert hem problemen op met de militaire politie.

Zaterdag 21 augustus 2021

Seizoen 1 – aflevering 3: Vogelvrij

Doortje maakt ruzie met Pico omdat hij teveel tijd steekt in het voetbal, zodat de tv-herstellingen blijven wachten en zij dan de ontevreden klanten moet opvangen. Xavier krijgt het aan de stok met Carmen, want hij is alweer gezakt voor zijn bevorderingsexamen bij het leger. Pico en Xavier gaan samen doorzakken in café De Kampioen. Van daaruit zien ze dat DDT een groot reclamebord voor zijn garage langs het veld plaatst…

F.C. De Kampioenen, van maandag t.e.m. zaterdag rond 20.10 uur op Eén.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van soapkijker.be

* verplicht in te vullen

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.