Cathérine Kools: “Zo is er ruimte voor dingen die ik wel graag doe”

ByNicky Jacobs

22 september 2024
Foto: VTM

Mentaal welzijn en een goede gezondheid zijn voor Cathérine Kools erg belangrijk. Zij begon onder meer met het afzweren van alcohol en dat was al een stap in de goede richting. Ze probeert te allen tijde ook verbinding te maken met zichzelf.

“Als je in connectie bent met jezelf, voel je je altijd thuis. Ik slaag daarin door een vorm van innerlijke rust op te zoeken. Doet er zich een onaangename situatie voor, dan roep ik in mijn gedachten het beeld van de zee op. Ze brengt me in een ontspannen toestand waarin ik heel wat aankan”, zegt ze in het Nieuwsblad.

Vroeger dacht Kools vaak dat ze de hele wereld aankon. Nu probeert ze vooral alle taken die ze heeft wat te doseren. Ze wil niet langer alles op één dag doen. Ze plant nu maximaal drie dingen in op één dag.

“Maximum eentje dat ik minder graag doe. Zo is er ruimte voor twee andere dingen die ik wel graag doe. Op die manier vermijd je in een negatieve spiraal terecht te komen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van soapkijker.be

* verplicht in te vullen

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.