Hier zou Janine Bisschops kunnen wonen

ByLisa Paulussen

2 september 2024
Familie - © DPG MediaFamilie; aflevering 6633 op vrijdag 2 oktober 2020 bij VTM. Op de foto: Janine Bischops (Brigitte) - © DPG MediaFamilie - © DPG Media

‘Familie’-actrice Janine Bisschops is een rasechte Antwerpse. Ze woont dan ook al meer dan 50 jaar in de wijk Seefhoek. En toch is het magazine Primo benieuwd naar of er misschien nog een andere plek is waar ze zou kunnen wonen.

“Oh, ja. In Portugal”, beantwoordt Janine die vraag. “Dat heeft met een pennenvriendin uit mijn jeugd te maken. Ik was zestien en correspondeerde met een meisje van dezelfde leeftijd, Maria Suzel Oliveira Vos Neto heette ze. Ze had een heel mooi geschrift”, weet Janine nog. “Maar plots ontving ik echter geen brieven meer. Ik hoorde jarenlang niks meer van haar.”

“Tot op een dag, ik werkte vast in de KVS, er een Portugese jongen in de decorafdeling van het theater kwam werken. Ik vertelde hem dat ik een Portugese pennenvriendin had maar dat ik op zeker moment niks meer van haar had vernomen. Het bleek zijn nichtje te zijn. Hij vertelde me dat ze was overleden. Aan een slepende ziekte. Ik heb toen veel tranen gelaten”, aldus Janine.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van soapkijker.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.