Roel Vanderstukken koos voor ingreep

ByNicky Jacobs

23 augustus 2024
Foto: VTM

‘Familie’-acteur Roel Vanderstukken vond het enkele jaren geleden tijd dat zijn echtgenote Anne-Sophie kon stoppen met de pil en koos er daarom voor zichzelf te laten steriliseren. “Die kleine ingreep voor mij verdwijnt in het niets tegenover jarenlang die rommel moeten slikken”, zei hij daarover aan Dag Allemaal.

“Elke dag een portie hormonen: het is bewezen dat dat niet onschuldig is. Volgens sommige artsen kan het zelfs de kans op een slepende, levensbedreigende ziekte vergroten. Dat wil ik mijn vrouw absoluut besparen”, zei hij.

Roels openhartigheid haalde sterilisatie uit de taboesfeer in zijn persoonlijke omgeving. “Een aantal vrienden hebben mijn voorbeeld gevolgd. Of ze kwamen op z’n minst nieuwsgierig polsen, om de laatste twijfels weg te nemen. Er zijn ook weinig argumenten om het niet te doen. De ingreep stelt niks voor. Bij mij was het zo gepiept en een ice-pack deed wonderen”, meent Roel.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van soapkijker.be

* verplicht in te vullen

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.