Lynn Van den Broeck: “Ze stonden met tranen in de ogen”

Foto: VRT

Wie naar ‘Thuis’ heeft gekeken, heeft gezien dat Lowie, gespeeld door Mathias Vergels stevig op de dool is. Hij wordt wel geholpen door Viv, gespeeld door Lynn Van den Broeck, maar door haar zachtheid werd Viv zelf ook nog eens het slachtoffer van alels.

Dat ging gekoppeld met heel wat heftige scènes waaronder een verkrachtingsscène. Door die scène met haar vriend te moeten spelen, leek het allemaal heel echt en heel erg heftig.

“Ik had die scene ook met een andere acteur kunnen spelen, maar dan had er niet diezelfde gelaagdheid, niet diezelfde treurige intensiteit in gezeten. Het vertrouwen in elkaar waarmee we die scène speelden, kun je nooit opbouwen met iemand die gewoon een collega is. Daar hielp het ons geweldig dat we in het echte leven een stel zijn”, zegt Lynn in Humo.

Doordat de twee elkaar door en door kenden, konden ze de scène heel geloofwaardig neerzetten. Waardoor het misschien zelfs iets te heftig werd.

“Na de opname stond de crew met de tranen in de ogen. En omdat het allemaal zo juist zat, zo pijnlijk heftig was, hebben de makers moeten beslissen om die scène op de montagetafel nog wat aan te passen. Het was té rauw om zonder waarschuwing voor te schotelen aan de kijker.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van soapkijker.be

* verplicht in te vullen

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.