Caroline Maes: “Ze laten het toch staan”

Foto: VTM

Toen Caroline Maes uit elkaar ging met haar man Peter na 23 jaar huwelijk is ze eigenlijk nooit echt vrijgezel geweest. Haar huidige partner Kim was er al heel snel en daar is ze blij om. Vrijgezel zijn, ze zou het niet meer willen.

“Eindeloos swipen op zoek naar de ware of uitgaan tot de zon opkomt om dan met de eerste de beste man in één bed te belanden? Dat is te vermoeiend. Daar ben ik enerzijds te oud voor, maar anderzijds is dat gefladder ook niet mijn stijl. Ik ben altijd meer op zoek geweest naar diepgang en verbinding dan naar oppervlakkige flirts”, zegt ze in Primo.

De zonen van Caroline waren gelukkig al wat ouder toen hun ouders uit elkaar gingen, maar nu staat ze er soms natuurlijk alleen voor. Ze probeert haar moederrol ook anders in te vullen nu ze ouder worden.

“Het zorgende is een beetje weggevallen. Ik zet nog weleens doosjes met fruit voor hen klaar als ze naar school gaan. Maar ik moet dat niet meer elke dag doen, want dan laten ze dat staan. We voeren nu vooral gesprekken. En ik oefen ook elke dag in loslaten. Arno is bijvoorbeeld op vakantie, nu het voetbal stilligt, en hij is op bezoek bij Arthur die in Italië studeert. Ik zorg er ook voor dat ze een warm nest hebben waar ze altijd kunnen thuiskomen. Als de kinderen zich ziek voelen, vind ik het bijvoorbeeld niet erg dat ze hier op de zetel komen uitzieken. Dan kan ik hen vertroetelen met thee met honing.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van soapkijker.be

* verplicht in te vullen

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.