Kim Van Oncen: “Het was onmogelijk om te combineren”

Foto: VRT

Het leven is niet mild voor sommige onder ons. Enkele jaren geleden verloren Kim Van Oncen en Niels De Jonck hun dochter Pippa tijdens een zwangerschap en onlangs hing het leven van Kims vader aan een zijden draadje.

“En toch voel ik me nog altijd een zondagskind. Iedereen krijgt zijn portie uitdagingen. Je zal maar weinig mensen vinden die rimpelloos tachtig worden. Ik verwacht dat ook niet. En natuurlijk voel ik me slecht op zulke momenten, maar ik vraag me nooit af: waarom heb ik nu zoveel pech? Dat zijn gebeurtenissen die we in onze rugzak steken, maar die we wel nog kunnen dragen”, zegt Kim in Story.

Onder andere door wat er met haar vader is gebeurd, stopte Kim met de ochtendshow op Radio 2. Maar ook omwille van andere professionele bezigheden moest Kim noodgedwongen stoppen.

“Op dit moment ben ik aan het draaien voor een VRT 1-serie die vanaf september op de buis komt. Het is een hoofdrol, en dat betekent dat ik drie à vier dagen in de week om zeven uur ’s morgens al op de set moet staan. Zoiets was dus onmogelijk te combineren met een ochtendshow. Ik ben heel blij dat ik opnieuw kan acteren én dat ik niet meer elke dag om half vier moet opstaan. Dat doet mijn lichaam en geest wel deugd.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van soapkijker.be

* verplicht in te vullen

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.