Roel Vanderstukken: “Alles blijft altijd doorlopen”

Foto: VTM

Roel Vanderstukken heeft een pittige job. Hij combineert zijn job bij ‘Familie’ met zijn job als baas van een restaurant. Het is soms puzzelen om alles gecombineerd te krijgen met zijn gezin, maar op dit moment lukt hem dat behoorlijk.

De acteur zou natuurlijk een van zijn jobs kunnen opgeven, maar daar denkt Roel niet aan. Hij blijft beide jobs graag doen en zijn job bij ‘Familie’ blijft spannend genoeg om het te blijven doen.

“In een soap blijft alles doorlopen. Dat is ook het zware eraan als acteur: het stopt nooit en spanningsbogen in verhalen vloeien een beetje door elkaar. Maar bij een midseason werk je toe naar een hoogtepunt. Dat maakt het extra interessant. Niet alleen voor de kijkers, maar ook voor de cast. Zo had ik niet alleen meer scènes, maar ook meer actie, en dat is altijd verfrissend. Je merkt ook op straat dat mensen vooral met dit soort verhaallijnen meeleven”, klinkt het in Primo.

Het gebeurt ook wel eens dat Roel goede raad krijgt van de fans. Het inlevingsvermogen van sommige kijkers is soms erg groot.

“Die goede raad is dan wel vaak voor mijn personage en niet voor mijzelf. Even vaak word ik aangesproken door kijkers die vinden dat ik tegen Lars (Kürt Rogiers) of mijn tv-dochter Stefanie (Jasmijn Van Hoof) dit of dat moet zeggen. Die betrokkenheid is een compliment, omdat het laat zien dat er waarachtig wordt geacteerd in ‘Familie’.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van soapkijker.be

* verplicht in te vullen

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.