Muriël Bats: “Ik voelde mij verslagen”

Foto: VTM

Zes jaar is het inmiddels geleden dat actrice Muriël Bats en haar personage Mayra, dat ze sinds 2011 vertolkte, uit ‘Thuis verdwenen. Op enkele gastrollen na bleef het vervolgens op tv-vlak stil rond de actrice die bij het brede publiek ooit bekend werd als Sumaya uit ‘Kinderen van Dewindt’.

Maar daar komt binnenkort opnieuw verandering in, want na de zomer duikt Muriël op in ‘Familie’ op VTM. Dat ze de voorbije jaren zo weinig aan bod kwam op het scherm, wijdt de actrice bovendien ook deels aan zichzelf, zo lezen we in Dag Allemaal.

“Na mijn ontslag bij ‘Thuis’ was ik ontmoedigd, ik voelde mij een beetje verslagen”, zegt ze. “Moest ik nu echt op mijn 50ste opnieuw overal gaan aankloppen en mezelf proberen te verkopen? Ik zag dat niet meer zitten”, aldus Muriël. “Door de jaren heen heb ik wel castings gedaan, maar ’t antwoord was altijd nee en ik vond dat steeds moeilijker te verteren.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van soapkijker.be

* verplicht in te vullen

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.