Niels Destadsbader: “Er zit veel druk achter”

Foto: VRT

Vlaanderen had heel veel commentaar op Niels Destadsbader toen hij zijn overstap maakte van VTM naar VRT. Bovendien duurde het ook nog eens erg lang voor Niels zijn langverwachte eigen programma kreeg.

“Ergens is dat ook logisch. Als je zo’n grote transfer doet, zit daar veel druk achter en ben je extra voorzichtig. Wat zijn de juiste stappen? Hoe gaan we het aanpakken? In plaats van drie keer te vergaderen doe je dat negen keer. Voor mij persoonlijk had het sneller mogen komen, maar ik snap de redenering wel. En als ik het eindresultaat nu zie, ben ik eigenlijk wel blij dat we zo lang gewacht hebben. Het is het leukste wat ik al voor de VRT heb gedaan”, zegt Niels in Story.

Maar de vele kritiek die Niels heeft gekregen op zijn overstap, dat heeft hem toch geraakt. Daar was hij toch eventjes niet goed van.

“Dat was nieuw voor mij. Ik heb altijd het geluk gehad om een goede band te hebben met journalisten, maar plots schreven ze dingen over mij die totaal niet klopten. Mijn komst naar de VRT werd plots in verband gebracht met de verschillende ontslagen bij de openbare omroep, maar het een had niks met het ander te maken. Er werden ook bedragen genoemd die totaal niet klopten. Dat is gewoon niet tof.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van soapkijker.be

* verplicht in te vullen

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.