Niels Destadsbader: “Meestal moet ik de boel opvrolijken”

Foto: VTM

We kennen Niels Destadsbader als acteur, zanger, maar ook als presentator. In “Ik Vraag Het Aan’ zien we een heel andere Niels aan het werk dan we anders zien in de grote shows.

“Meestal moet ik de boel opvrolijken, maar nu mag ik naar de verhalen van mensen luisteren en de juiste vragen stellen. Ik ben heel blij dat ik die andere kant van mezelf ook eens mag laten zien. Het is heel belangrijk dat de gasten zich op hun gemak voelen. Sommigen kende ik al, maar anderen niet. Als zij dan na de opname komen zeggen dat ze zich supergoed bij mij hebben gevoeld, is dat het mooiste compliment dat je kan krijgen. Veel belangrijker dan dat je mooi hebt gezongen of een goeie grap hebt gemaakt”, zegt hij in Story.

Hoewel het toch iets helemaal anders was, voelde het voor Niels toch ook allemaal heel vertrouwd aan. Maar het was ook heel leerzaam voor hem als presentator.

“Dat een stilte heel mooi kan zijn bijvoorbeeld. Vroeger voelde ik mij daar ongemakkelijk bij. Dan dacht ik: de andere persoon vindt het hier niet gezellig genoeg, ik zal maar een mopje maken. Terwijl een stilte net veelzeggend kan zijn. Ook privé laat ik nu trouwens meer stiltes toe in gesprekken. Ik vraag het aan was wat dat betreft dus heel leerrijk en boeiend om te maken. Dat is ook de reden waarom ik een paar jaar geleden naar de VRT ben overgestapt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van soapkijker.be

* verplicht in te vullen

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.