Elise Roels: “Het zijn niet erg aangename scènes”

ByNicky Jacobs

9 februari 2024
Foto: VRT

We zouden het niet meteen verwachten, maar de jeugd van tegenwoordig wordt steeds preutser en preutser. Steeds meer onderwerpen rond seksualiteit worden weer een taboe en het is nog maar de vraag of dat een positieve vooruitgang te noemen valt.

“Jongeren zijn vandaag héél erg woke. Ze zijn bezig met vragen als: wie ben ik? Wat is mijn identiteit? Hoe voel ik me? Soms wijzen ze me terecht: ‘Nee mevrouw, ‘blank’ mag je echt niet meer zeggen, het is ‘wit’.’ Ik vind dat magnifiek. Maar zodra het gaat over seksualiteit, slaat hun hoofd op tilt. Bepaalde woorden vinden ze een probleem, terwijl wij vroeger hooguit eens giechelden om zo’n woord in de les seksuele voorlichting”, zucht Elise in Humo.

Elise speelt ook de rol van Emma in de soap ‘Thuis’. Daar verdient ze geld door uit te kleren te gaan voor haar FansOnly-account. En dat was toch een hele beleving.

“Het zijn niet de aangenaamste scènes, maar ik heb me geen seconde ongemakkelijk gevoeld. Toch heb ik geen beroep gedaan op de intimiteitscoach. Ik had er geen behoefte aan, omdat we filmden op een afgesloten set. Normaal sta je daar met een man of 20, maar voor deze scènes werd iedereen verzocht de set te verlaten. Alleen de regisseur, de opnameleidster en iemand van make-up bleven over, allemaal mensen die ik al jaren ken. In zo’n vertrouwde omgeving durf je je net iets meer bloot te geven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van soapkijker.be

* verplicht in te vullen

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.