Jaak Van Assche: “Nooit begrepen waarom ze dat hebben stopgezet”

ByNicky Jacobs

21 januari 2024
Foto: VTM

Toen Jaak Van Assche vroeg aan Tuur De Weert of hij zin had om mee te spelen in ‘Familie’ heeft Tuur daar niet lang over moeten twijfelen. Zijn vaste tegenspeler wordt Jaak en dat alleen al was een mooie reden om op het aanbod in te gaan.

De twee hebben een geschiedenis samen en zijn boezemvrienden voor het leven. Ze werden ook samen bekend, in 1979, dankzij ‘De Collega’s’.

“In het Mechels Miniatuur Theater wilde men een tv-serie maken, gaat Tuur verder. Dat werd het eerste feuilleton van de openbare omroep en wij mochten als Jean De Pesser en Gilbert Van Hie een dragende rol spelen. Die serie veranderde onze levens, want plots waren we BV’s. En kregen we aanbiedingen voor rollen in andere series en films. Omdat we lang verbonden bleven aan het MMT en ons geen maanden konden vrijmaken, konden we echter niet op alles ingaan”, zegt Tuur in Het Laatste Nieuws.

Ze koesteren ook mooie herinneringen aan hun tijd bij ‘FC De Kampioenen’. Tuur speelde Maurice, Jaak speelde Fernand.

“Wellicht de mooiste periode in mijn carrière, Ik blijf versteld staan van het blijvende succes en de ongelooflijke kijkcijfers van de herhalingen. Overal word ik er over aangesproken en hoor ik: ‘Man, man, man, wat een miserie’. Ik heb nooit begrepen waarom de VRT die reeks absoluut wilde stopzetten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van soapkijker.be

* verplicht in te vullen

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.