‘De Buurtpolitie’-acteur openhartig: “Denk niet dat ik opnieuw voor dit vak zou kiezen”

Foto: VTM

Fans van het programma hebben het natuurlijk allang gemerkt: het nieuwe seizoen van ‘De Buurtpolitie’, ‘De Klok Tikt’ wordt gekleurd door heel wat nieuwe gezichten in het politiekorps. Sociaal assistent Marco Costa, gespeeld door acteur Kristof Verhassel, is één van hen. 

“Dit personage is echt een geschenk’, zegt Kristof aan Primo. Al voegt hij er ook wel aan toe dat, mocht hij zijn leven kunnen overdoen, hij wellicht niet opnieuw voor een bestaan als acteur zou kiezen. “Ik denk niet dat ik opnieuw voor dit vak zou kiezen. Pas op, het is een heel leuk beroep, hé. Maar die onzekerheid begint toch wat door te wegen”, klinkt het.

“Als je jong bent, kan je dat allemaal aan. Dan is dat niet erg. Maar nu? Mijn vriendin staat in het onderwijs en daar begin ik onderhand toch de voordelen van in te zien”, zegt hij. “Want ik wíl nog wel spelen. En veel spelen. Begrijp me niet verkeerd. Maar als het ploeteren is om een jaar vol te krijgen, geraak je daar wel eens ontmoedigd door”, besluit Kristof.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van soapkijker.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.