Keert Angèle nog terug in ‘Thuis’?

ByNicky Jacobs

17 november 2023
Foto: VRT

Het personage Angèle Backx maakte in 1999 haar debuut in ‘Thuis’, als de ietwat stoute zus van de brave Simonneke. Vervolgens was ze tot 2006 een personage dat kwam en ging binnen de verhaallijnen, waarna ze negen jaar lang uit beeld verdween. In 2015 keerde Angèle echter terug, deze keer om uit te groeien tot een vast personage. Tot nu, nu Angèle op vraag van vertolkster Lut Hannes uit de reeks geschreven werd.

Angèle gaat op een cruiseschip werken. Ze gaat er achter de bar staan. Ze zal er dus hetzelfde werk doen als in Bar Madam, maar dan op zee. Ze is dus niet dood, wat automatisch de vraag met zich meebrengt hoe definitief het afscheid is. Primo zocht het antwoord bij actrice Lut Hannes zelf.

Lut Hannes: In principe is het afscheid definitief”, zegt Lut aarzelend. “Want ik ben zelf aan de productie gaan vragen of ik met deze rol mocht ophouden.” Al houdt ze de deur wel nog op een kier: “Als ze volgend jaar bellen van: ‘Lut, wil je nog eens je opwachting maken als Angèle?’, dan doe ik dat met veel plezier. Mijn hart ligt bij Angèle”, zegt ze. “Maar voor eventjes dan. Ik ben ook in de beste verstandhouding vertrokken, dus ik zie geen enkele reden om de mensen van ‘Thuis’ dat plezier dan niet te gunnen”, besluit de actrice.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van soapkijker.be

* verplicht in te vullen

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.