Daarom stapte Lut Hannes uit ‘Thuis’

ByNicky Jacobs

10 november 2023
Foto: één

Eind oktober trok Angèle Backx de deur in ‘Thuis’ al dan niet definitief achter zich dicht. En in tegenstelling tot hoe dat meestal gaat in een dagelijkse fictiereeks, gebeurde dat op uitdrukkelijke vraag van haar vertolkster Lut Hannes.

Zij had er moeite mee dat haar personage geëvolueerd was naar een aanwezige op de achtergrond die niet echt meer actief betrokken was bij de verhaallijnen. En dus besloot ze er – in de beste verstandhouding – een punt achter te zetten. Een beslissing die volgens haar ook wel mee bepaald werd door haar ziekte uit het verleden. Dat vertelt de actrice, die in 2018 getroffen werd door een slepende ziekte aan Primo.

“Ik denk wel dat het daarmee te maken heeft, ja.”, vertelt Lut. “Ik wil léven! Daarom ben ik naar de productie gestapt. Niet zomaar ineens, hoor. Ik had vorig jaar al laten weten dat het allemaal wat pittiger mocht zijn. Maar ik zag niet direct verandering in de verhaallijnen, dus leek het me beter om er maar meteen mee te stoppen”, legt ze uit. “Zónder boos te zijn, want ik ben héél blij dat ik al die jaren gestalte heb mogen geven aan Angèle.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van soapkijker.be

* verplicht in te vullen

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.