Lut Hannes (Angèle) over haar afscheid bij ‘Thuis’: “Ik wil léven!”

ByNicky Jacobs

6 november 2023
Foto: één

In 1999 stapte ze voor het eerst ‘Thuis’ binnen als Angèle Backx, de zus van Simonneke. Een personage dat meteen voor de nodige kleur én controverse zorgde in de VRT 1-serie. Maar nu, net geen 24 jaar later, is het voor actrice Lut Hannes genoeg geweest. Onlangs trok Angèle in ‘Thuis’ de deur achter zich dicht met de woorden: “Ik wil léven”. En dat is ook precies wat Lut zelf volop wil gaan doen. Leven, en vooral genieten.

Dat vertelt ze in een afscheidsgesprek met het weekblad Primo, waarin ze ook haar beslissing om uit de populaire serie te stappen verder toelicht. “Ik word volgend jaar 70. Als ik dan nog tien actieve jaren heb, wil ik die ten volle benutten. Ik wil dat ze kwaliteitsvol zijn”, aldus Lut. “Ik voel me zeker nog niet te oud om te acteren of om dagelijks op de set te staan, maar toch overviel me het gevoel dat ik andere wegen moest inslaan.”

“Ik had bij ‘Thuis’ ook nog slechts twee decors waarin ik speelde”, vervolgt de actrice. “Bar Madam en mijn appartement, waar Angèle woont met Eddy. En het aantal scènes in Bar Madam werd voor mij ook steeds minder. ik werd op den duur gewoon een personage op de achtergrond: Angèle was wel aanwezig, maar niet meer betrokken bij de speelactie”, zegt Lut. “Dan kwam ik na zo’n werkdag thuis en had ik het gevoel dat ik eigenlijk niets had gedaan. Als je jong bent, stap je daar snel over, maar met het ouder worden, kreeg ik het daar steeds moeilijker mee. Ik wil bezig zijn, creatief blijven, en léven!”, verklaart ze haar beslissing om uit Vlaanderens populairste serie te stappen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van soapkijker.be

* verplicht in te vullen

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.