‘Thuis’-actrice werd getroffen door burn-out

ByNicky Jacobs

30 september 2023
Foto: VRT

Drie jaar geleden werd actrice Tine Priem die al enkele jaren Tamara vertolkt in ‘Thuis’ getroffen door een burn-out. En dat ondanks dat ze steeds haar professionele dromen nastreefde. In Dag Allemaal legt ze uit hoe het zover is kunnen komen.

“Ik wou succesvol zijn en dus bleef ik maar gáán”, klinkt het schuldbewust bij Tine. “Ik verloor de balans tussen werk en privé uit het oog, was oververmoeid en prikkelbaar, had om de haverklap hoofdpijn. Ik luisterde niet naar de signalen van mijn lichaam, en op een gegeven moment liep dat fout”, stelt ze. “Wat mij overkomen is, is verschrikkelijk, ik wens het niemand toe. Maar ik zie het nu als een leerproces dat ik moest ondergaan.”

Uiteindelijk raakte de actrice er tijdens de coronaperiode weer bovenop. “De ‘Thuis’-opnamen lagen stil dus ik had het geluk dat ik veel kon rusten”, zegt Tine. “En ik heb heel veel keuzes gemaakt, nee leren zeggen. Vroeger sprak ik elke avond met iemand af, en in de weekends ging ik weg met m’n man. Nu is twee dagen per week genoeg, gewoon gezellig thuiszitten is ook leuk”, meent ze. “En ik heb ook Pilates ontdekt. Vroeger ging ik vijf keer per week intensief sporten, nu is twee of drie keer genoeg, en het kan ook gewoon een wandeling zijn. De lat ligt niet meer zo hoog”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van soapkijker.be

* verplicht in te vullen

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.